Троє працівників Інституту біології тварин НААН нагороджені обласними преміями

8 листопада 2018 року у Львівському будинку вчених відбулось урочисте вручення обласних премій працівникам наукових установ та закладів вищої освіти Львівської області.

Згідно з розпорядженням голови Львівської обласної держаної адміністрації від 29 жовтня 2018 року № 1143/0/5-18 «Про призначення обласних премій для працівників наукових установ та закладів вищої освіти у 2018 році», обласні премії цьогоріч отримали 30 відомих учених і знаних фахівців і 120 молодих учених та дослідників Львівщини, серед яких — три представники Інституту біології тварин НААН:

  • завідувач лабораторії екологічної фізіології та якості продукції, доктор ветеринарних наук Ковальчук Ірина Іванівна;
  • молодший науковий співробітник лабораторії екологічної фізіології та якості продукції Храбко Мар’яна Іванівна;
  • молодший науковий співробітник лабораторії обміну речовин Росаловський Володимир Петрович.

IMG 3329

У заході взяли участь керівники Львівської обласної державної адміністрації, Львівської міської ради та Західного наукового центру НАН України. У своїх виступах вони подякували науковцям за їхню невтомну працю та побажали, щоб їхні досягнення завжди належно оцінювали держава і суспільство.

«Ви маєте сьогодні величезні можливості змінити українську науку і бути тими, хто закладе у неї щось абсолютно нове. Шана тим науковцям, які вже відсвяткували свої 70-ті та 80-ті дні народження. Вони — наш фундамент, база, яка дає можливість рухатись вперед. Але майбутнє — за вами — молодими, освіченими, амбітними, ідейними. Ви маєте можливість змінити країну, не розмінюйтесь на дрібниці, пам'ятайте — успішними ми можемо бути лише у своїй країні», — зазначив голова ЛОДА Олег Синютка.

IMG 3314

Голова Західного наукового центру НАН України і МОН України академік НАН України Зіновій Назарчук привітав присутніх із Всесвітнім днем науки в ім’я миру та розвитку і відзначив, що призначення премій — спільна ініціатива науковців та владних структур Львівщини, гідна для наслідування, але, на жаль, досі не реалізована в інших областях. Ці премії актуальні як ніколи раніше, оскільки надто обмежене фінансування наукових досліджень призводить до скорочення чисельності наукових кадрів, відтоку талановитої української молоді, а, отже, істотного збіднення інтелектуального потенціалу нашого регіону і держави. Сьогодні ми будуємо нову країну, і вона не може бути успішною без науки, досліджень та прикладних знань, а також молодих фахівців, які роблять вагомий внесок у розбудову науково-інтелектуального потенціалу нашої держави.

Вітаємо наших лауреатів і бажаємо їм нових звершень та плідної наукової праці!