Шановні колеги!

У Львові 22–25 травня 2019 року вперше в Україні проходив ХІХ Центральноєвропейський конгрес буятрики, який відбувається раз на два роки.

Головними організаторами конгресу були ГО Асоціація буятрики (президент – академік НААН В. В. Влізло) та Інститут біології тварин НААН, а також Державний науково-дослідний контрольний інститут ветеринарних препаратів та кормових добавок і Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького.

Голова Української асоціації буятрики, академік НААН Василь Влізло відкрив роботу конгресу, привіташи гостей та побажавши плідної роботи.

IMG 7621

З вітальним словом до учасників конгресу також виступили перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський та заступник міського голови м. Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Метою цьогорічного конгресу було сприяння налагодженню наукових контактів та дискусій між вченими різних країн світу з актуальних наукових і практичних питань ветеринарної медицини та зоотехнії жуйних.

IMG 7658

Конгрес зібрав біля 250 провідних вчених, практичних фахівців і студентів з 15 країн — 176 закордонних і понад 70 українських. 

Учасники конгресу працювали за такими напрямами: внутрішні хвороби тварин, метаболічна патологія, хірургічні захворювання, акушерська та гінекологічна патологія, мастити, інфекційні та паразитарні хвороби, хвороби молодняку, менеджмент на фермі, годівля та живлення, інші проблеми жуйних тварин.

Під час форуму було виголошено 44 усні і представлено 43 стендові доповіді.

IMG 7678

Доповідачі представили інноваційні матеріали з діагностики, лікування та профілактики хвороб тварин, а також сучасні аспекти менеджменту, утримання, розведення, годівлі (живлення) великої рогатої худоби, овець, кіз та інших жуйних.

IMG 7668Захід пройшов успішно у приємній невимушеній атмосфері і став майданчиком нових знайомств та наукових проектів.

IMG 7781

Дякуємо усім учасникам за активну участь у роботі конгресу!

Щиро Ваш, голова Української Асоціації буятрики — Василь Влізло.

Фотогалерея конгресу