XVIII Центральноєвропейський конгрес з буятрики

З 30 травня по 2 червня 2018 року  відбувся XVIII Центральноєвропейський конгрес з буятрики (ветеринарії жуйних тварин) який цьогоріч проходив в Угорщині у місті Егер.  У конгресі брали участь 296 учасників із 17 країн, з яких 12 європейських (Україна, Австрія, Німеччина, Італія, Данія, Польща, Словаччина, Чехія, Словенія, Хорватія, Румунія, Угорщина), а також інших країн (США, Туреччина, Катар, Аргентина, Китай). Українську делегацію очолював призедент Асоціації буятрики України ,  директор Інституту біології тварин НААН академік НААН Влізло Василь Васильович.

Учасники конгресу представляли усні або стендові доповіді які  були присвячені актуальним питанням ветеринарної медицини у великої рогатої худоби, овець, кіз та інших жуйних тварин. Було представленно нові наукові дослідження щодо поширення, етіології, патогенезу, діагностики, лікування та профілактики внутрішніх хвороб, хірургії, акушерства, патології обміну речовин, інфекційних захворювань. 

buyatrics2018

У рамках конгресу відбулось засідання президентів національних асоціацій Європи, у якому взяв участь і президент Асоціації буятрики України В.В. Влізло. На цьому засіданні було вирішено, що наступний -  XIX Центральноєвропейський конгрес з буятрики провести з 22 по 25 травня 2019 року в Україні у місті Львові. Слід відзначити, що подія такого маштабу в Україні відбудеться вперше, а основним організатором  цього міжнародного конгресу буде ГО "Асоціації буятрики України" та Інститут біології тварин НААН.

Під час роботи конгресу було також обговорено стан і перспективи наукового співробітництва між Інститутом біології тварин НААН і науковими установами різних країн Європи.

Організаторами конгресу для учасників та супроводжуючих осіб крім наукової програми  були організовані різні соціальні програми.

 

 

НОВИНИ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

НАУКОВИЙ  ЖУРНАЛ  "БІОЛОГІЯ ТВАРИН"

                                                                   logo

MON

Scopus logo

WebOfScience

Springer

gslogo

ScienceDirect