20 вересня 2022 року у Львові відбувся Всеукраїнський практичний форум «Свинокомплекс» – найпрестижніший в Україні професійний захід галузі свинарства. Його співорганізатором виступив популярний журнал The Ukrainian Farmer, з яким Інститут біології тварин НААН активно співпрацює.

На запрошення організаторів, модератором форуму був директор Інституту д.біол.н. Юрій Салига, який провів його на високому професійному рівні, значно додавши наукових акцентів. Ативну участь у заході взяли також заступник директора з інноваційно-наукової діяльності - д.с.-г. н. Микола Шаран, завідувач лабораторії імунології - д. вет. н.Олег Віщур; завідувач лабораторії екологічної фізіології та якості продукції, к. вет. н. Василь Каплінський.

2 

Спікерами форуму виступили найкращі спеціалісти галузі, провідні фахівці та консультанти українських і міжнародних компаній, практики і науковці, які представили доповіді на різнопланові теми, зокрема: «Інноваційні підходи до диверсифікованого виробництва сільгосппідприємства в сучасних умовах»; «Переваги інтрадермальної вакцинації. Нові технології для підвищення продуктивності свинарства»; «Вакцинація і схеми вакцинації свиней»; «Мотивація персоналу як інструмент покращення продуктивності»; «Ведення племінної роботи на господарстві: наосліп або об'єктивно»; «Правильний старт новонароджених поросят — запорука успіху»; «Активація енергетичного метаболізму у свиней як шлях до поліпшення ефективності виробництва»; «Особливості патологоанатомічної діагностики захворювань респіраторного комплексу у свиней»; «Склад та ціна ЗЦМ – вплив на собівартість вирощування поросят»; «Генетика як перший лімітований чинник успішного свинарського проєкту. Інновації у селекційних програмах РІС та їх впровадження на фермах»; «Від відгодівельника до підприємства повного циклу виробництва»; «Власне виробництво комбікорму — незалежність від зовнішніх чинників»; «Досвід ефективного керівництва свинокомплексом в умовах окупації»; «Свині це товар: технологічні процеси господарства з неповним циклом виробництва»; «Свині без запаху? Та не може бути!!!»; «Ветеринарні і технологічні аспекти розвитку некрозів вух свиней».
Форум мав дуже велику аудиторію - понад 500 слухачів, з врахуванням онлайн-учасників, з усієї України і став чудовим прикладом ефективної і взаємокорисної співпраці науки і практики.1

НОВИНИ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

НАУКОВИЙ  ЖУРНАЛ  "БІОЛОГІЯ ТВАРИН"

                                                                   logo

MON

Scopus logo

WebOfScience

Springer

gslogo

ScienceDirect