15 березня 2023 року в Інституті біології тварин НААН відбувся науково-методичний семінар, на якому заслухали доповідь «Орієнтири розвитку свинарства в умовах глобальних викликів та війни в Україні». Доповідач — старший науковий співробітник лабораторії імунології, к. с.-г. н. Тарас Ярославович ПРУДИУС.

6

Під час семінару доповідач висвітлив питання:

  • глобальні виклики галузі свинарства, пов’язані з впливом зміни клімату на поголів’я свиней у світі, та розвиток свинарства в Україні;
  • заборона використання антибіотиків та оксиду цинку як стимуляторів росту тварин;
  • безпека кормів на всіх етапах виробництва й обігу, від заготівлі кормової сировини до застосування їх у годівлі тварин;
  • заходи, які впливають на підвищення продуктивних показників при вирощуванні свиней різних технологічних груп.

Також доповідач приділив значну увагу питанню вирощування свиней в умовах війни в Україні. Змішаний формат організації роботи семінару дозволив забезпечити участь для понад 50 учасників з різних регіонів України, серед яких, крім науковців, були працівники органів державної влади та представники сільськогосподарських підприємств.

Семінар був корисним і цікавим як для представників науки так і для практиків, виробників та усіх, хто займається свинарством.

2

НОВИНИ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

НАУКОВИЙ  ЖУРНАЛ  "БІОЛОГІЯ ТВАРИН"

                                                                   logo

MON

Scopus logo

WebOfScience

Springer

gslogo

ScienceDirect