14 травня 2024 року вчений секретар к.с.-г.н. Оксана СМОЛЯНІНОВА та завідувач лабораторії інтелектуальної власності, к.с.-г.н. Іван ЛУЧКА Інституту біології тварин НААН взяли участь у роботі семінару: «Аграрії та сільські громади: як підготуватися до членства в ЄС», що відбувся за підтримки National Association of Agricultural Advisory Services of Ukraine (НАСДСУ), що відбувся у Львові. Учасниками семінару були: експерти Латвійського центу сільських консультацій та освіти, департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА, представники територіальних громад, закладів освіти та науки, громадських організацій та аграріїв у Львівській області. Серед учасників були : директор департаменту агропромислового розвитку Тетяна ГЕТЬМАН, директор Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок Володимир СТИБЕЛЬ, Директор НАСДСУ Роман КОРІНЕЦЬ.

05 14

У дружній атмосфері учасники семінару обговорили питання: готовності представників аграрного сектору України інтегруватись у Європейський аграрний сектор, конкурентоспроможності агропромислового сектору, обізнаності аграріїв про Спільну аграрну політику Європейського Союзу, нормативну документацію ЄС яке стосується сільського господарства, роль держави та науки у процесі інтеграції тощо.

Досвідом проходження всіх євроінтеграційний процесів та переговорів на шляху до вступу в ЄС, які тривали з 1992 року до 2004 року поділились експерти з Латвійської Республіки. Про євроінтеграційні процеси, які зараз проводить профільне Міністерство в аграрному секторі України розповів Микола Мороз, начальник відділу стратегії агропромислового комплексу Міністерство аграрної політики та продовольства України.

05 14 2

 

НОВИНИ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

НАУКОВИЙ  ЖУРНАЛ  "БІОЛОГІЯ ТВАРИН"

                                                                   logo

MON

Scopus logo

WebOfScience

Springer

gslogo

ScienceDirect