3 вересня в Інституті біології тварин НААН відбулося засідання урочистої Вченої ради, присвячене святкуванню 80-річного ювілею відомого вченого, доктора сільськогосподарських наук, професора, завідувача лабораторії обміну речовин імені С.З. Гжицького, Петра Стапая. Ця подія зібрала широке коло науковців та гостей, які прийшли привітати свого колегу, наставника та друга.

2
Засідання урочисто відкрив директор інституту, член-кореспондент НААН, доктор біологічних наук Юрій Салига. У своїй промові він виголосив інформаційну довідку про життєвий і творчий шлях ювіляра, зазначивши, що Петро Васильович присвятив усе своє життя науці, зробивши значний внесок у розвиток галузі вівчарства. Від імені дирекції та колективу Юрій Тарасович привітав Петра Васильовича зі славним ювілеєм і висловив глибоку повагу та вдячність за його вагомий внесок у науку та життя Інституту.

20240903 122001
Далі було представлено слайд-шоу про життєвий шлях Петра Васильовича, яке він сам коментував, зупиняючись на цікавих та значущих моментах свого життя.
Привітати ювіляра прийшли численні гості, серед яких варто відзначити академіків НААН Михайла Гладія і Володимира Снітинського, докторів біологічних наук Стаха Вовка і Вікторію Гавриляк, а також голову профспілкової організації інституту, кандидата сільськогосподарських наук Володимира Кисціва. Кожен з них висловив щирі вітання та слова вдячності Петру Васильовичу за його багаторічну плідну працю та неоціненний внесок у розвиток науки.

20240903 122745

НОВИНИ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

НАУКОВИЙ  ЖУРНАЛ  "БІОЛОГІЯ ТВАРИН"

                                                                   logo

MON

Scopus logo

WebOfScience

Springer

gslogo

ScienceDirect