02 жовтня 2024 року на ПрАТ «Компанія Ензим» відбувся семінар «Ефективні стратегії для свинарства: здоров’я, харчування, профілактика». У заході взяли участь науковці Інституту біології тварин НААН, зокрема доктор ветеринарних наук, професор, завідувач лабораторії імунології Олег Іванович Віщур та співробітники лабораторії: кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Тарас Ярославович Прудиус і кандидат ветеринарних наук, старший науковий співробітник Дарія Іванівна Мудрак.

 viber 2024 10 03 11 10 32 947

Семінар представив найактуальніші науково-практичні досягнення у сфері свинарства. Кандидат сільськогосподарських наук Тарас Прудиус виступив з доповіддю «Дріжджові кормові добавки в раціонах свиней», у якій висвітлив вплив дріжджових добавок на продуктивність свиноматок, амінокислотний склад молока, а також на ріст і виживаність поросят.

Кандидат ветеринарних наук Дарія Мудрак представила доповідь на тему «Інфекційні захворювання свиней та ризики їх поширення на свинофермах». Вона детально розповіла про найнебезпечніші захворювання, зокрема африканську чуму свиней (АЧС), набрякову хворобу поросят, бешиху та тешену, а також акцентувала увагу на засобах профілактики та боротьби з інфекціями.

 viber 2024 10 03 11 10 11 121

Після завершення семінару головний технолог компанії Володимир Єрохін провів екскурсію пілотною лінією виробництва дріжджів Saccharomyces cerevisiae.

 viber 2024 10 03 11 10 03 218

 

НОВИНИ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

НАУКОВИЙ  ЖУРНАЛ  "БІОЛОГІЯ ТВАРИН"

                                                                   logo

MON

Scopus logo

WebOfScience

Springer

gslogo

ScienceDirect